De Esta’s zijn een gezellige groep jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. We draaien iedere zaterdag middag van 14:30 tot 16:30 uur. Tijdens de opkomst doen we allemaal leuke spellen en activiteiten. De leiding verzint iedere week een afwisselend programma.

Jungle Book
De Esta’s heten officieel namens scouting Nederland ook Welpen. Wij blijven de Esta’s in onze vereniging omdat er anders 3 groepen zijn die Welpen heten. Wij maken onderdeel uit van het Jungle Boek. Het bos waar alle spellen in gespeeld worden en avonturen worden beleefd. Zo komt in het Jungleboek verhaal een jongen en een meisje die samen spelen in de jungle en dat doen wij als Esta’s ook.

Uniform en insignes
Als je lid wil worden van scouting moet je een uniform blouse kopen. Elke speltak heeft zijn eigen kleur. Allen Welpen ,Esta’s en Kabouters dragen een groene kleur blouse. Je mag deze blouse pas dragen als je geïnstalleerd wordt. Op de blouse komen verschillende insignes. Insignes zijn plaatjes met een bepaalde betekenis. De Esta’s van de ‘Olave st. Clair’ dragen verschillende insignes.
Hoe langer je op de Esta’s zit, hoe meer insignes je kunt verdienen. Deze kan je bij ons verdienen door met ons gezellig een week mee op zomerkamp te gaan. Af en toe is het bij een reeks opkomsten mogelijk om ook een insigne te verdienen.

Kampen
Ieder jaar gaan de Esta’s op weekendkamp. Dit weekendkamp kan op locatie zijn of in het scoutinggebouwtje plaatsvinden. Dit weekendkamp is alvast een voorbereiding op het grote zomerkamp. Het weekend staat vaak in een thema waarbij de kinderen leuke activiteiten als avondspelen, knutselen, spelletjes, speurtochten en kampvuur in het teken staan van het weekendkamp.

Ook gaan ieder jaar de Esta’s een week op zomerkamp. Hierbij logeren de Esta’s in een blokhut midden in het bos op een locatie in Nederland. Dit kamp staat in een teken van een thema waarbij de kinderen worden meegesleept in een avontuur en waarbij ze diverse opdrachten, sportdagen, uitjes, kampvuur en avondspelen voldoen. Als afsluiting van het hele kamp hebben ze op de laatste avond een bonte avond (feestavond) om het kamp feestelijk af te sluiten.

Lijkt het je leuk om ook bij de Esta’s te komen kan je altijd een keer komen kijken op zaterdag middag van 14:30 en 16:30 uur.

Email: Deestasberkel@gmail.com