De verkenners zijn een jongensgroep van 11 t/m 15 jaar.
De verkenners is één van de meest toffe speltakken bij de Olave St. Clair Groep. We draaien elke woensdag avond van 19.00u t/m 21.00u. Er word elke week een zeer gevarieerd programma aangeboden. Een programma waar alle verkenners zich wel in uit kunnen leven.

Wat doe je zoal bij de verkenners?
Kamperen onder een zeiltje, bruggen bouwen van touw en hout, boogschieten, vliegers maken, koken, zeepkisten race, noem het maar op, je kan het zo gek niet bedenken of we doen het. De nadruk bij het programma van de verkenners ligt op samenwerken en hulpvaardigheid. Altijd voorop staan: gezelligheid, avontuur, uitdaging, niet-alledaagse dingen doen, samen leuke dingen leren en je eigen grenzen verleggen.Buiten de weekendkampen is zomerkamp het grote hoogtepunt van het jaar. Het zomerkamp duurt twee weken lang en is het ultieme avontuur. Met je eigen patrouille (dit is een groep verkenners) in een tent slapen, zelf je keuken bouwen en zelf je eigen eten klaar maken. Tijdens het kamp zijn er ook heel veel leuke spellen en tochten die draaien rond het thema. Elk jaar is er een ander thema. Zo hebben de verkenners Indiana Jones vergezeld op een van zijn avonturen en hebben ze gestrande Aliens weer naar huis geholpen. Bij de meeste activiteiten werk je in team verband, dus dat is samenwerken en meestal ook dikke vrienden worden.

Email: verkenners@scoutingberkel.com

Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs2 dagen geleden
Deze foto is genomen bij het vertrek om te beginnen aan de woensdagavond opdracht, namelijk: Swoppen. Dat houdt in dat de Verkenners een voorwerp van kleine waarde mee krijgen, die zij door middel van deur tot deur gaan steeds kunnen omruilen tot een voorwerp met nèt iets meer waarde. Vandaag zijn ze begonnen met een rolletje pepermunt, en kwamen twee uur later terug met een spacescooter, een bordspel, een stoel, een fiets en een aantal blikjes. Tussendoor hebben ze ook nog is een salontafel op de kop getikt!
Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs shared a post.1 maand geleden
En dat kan ook binnenkort! Vloerverwarming gaat er deze week in en volgende week de vloer💪
Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs shared a post.2 maanden geleden
Van 🌞hitteplan🌞 naar 🌧regenplan🌧 met een healthy snack!
Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs shared a post.2 maanden geleden
Tien avonturiers van scouting uit Berkel en Rodenrijs hebben tijdens hun Hike een overnachting gemaakt in onze museum tuin. Super leuke jongens met een hart voor de natuur en elkaar. Goede reis verder🙋‍♀️
Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs2 maanden geleden
Vanwege de extreme hitte is de hike van de Verkenners ingekort. Vandaag zullen zij vanaf het kampterrein naar een zwembad lopen, wat een klein stuk verder op ligt.

De Verkenners nemen genoeg water en smeren zich meerdere keren per dag in. Op het terrein is er een zwembad opgezet, zodat er een plek is om even af te koelen.

Verder is het hartstikke gezellig met ze allen. We zijn al een paar keer wezen zwemmen bij een meertje in de buurt.

Nog even een paar fotos om te laten zien wat we hebben gedaan. Ennn... tot zondag!
Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs3 maanden geleden
Afgelopen zaterdag hebben wij onze allerlaatste vergadering over zomerkamp gehouden. Het komt nu allemaal erg snel dichtbij. Zondag zijn wij de hele dag bezig geweest met het controleren van tenten, zodat ze weer netjes en compleet zijn voor zomerkamp. Maandag zijn wij verder gegaan met het uitzoeken van de kisten en de gasstellen voor de verhuizing. Kortom, een erg productief en druk weekend gehad!
Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs shared a post.4 maanden geleden
Een Scout is goed voor de natuur en recycled daarom zijn oude elektronische apparaten. Met het inleveren van die apparaten maken we kans 1000 euro te verdienen voor het nieuwe clubhuis!

1 juni willen wij met een mooie gepionierde creatie de apparaten aan gaan bieden bij het milieupark in Bergschenhoek. Dus heeft u nog oude/defecte kleine elektronische apparaten, armaturen of lampen, kunt u deze inleveren bij de leiding van de speltak voor 1 juni 2019.

Meer informatie over deze actie is te vinden in de bijlage en via: https://milieustraat.wecycle.nl/actie
Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs6 maanden geleden
Gisteravond lekker met ze allen gezellig bij het vuur gezeten, met daarbij warme marshmallows tussen twee kaakjes.