De verkenners zijn een jongensgroep van 11 t/m 15 jaar.
De verkenners is één van de meest toffe speltakken bij de Olave St. Clair Groep. We draaien elke woensdag avond van 19.00u t/m 21.00u. Er word elke week een zeer gevarieerd programma aangeboden. Een programma waar alle verkenners zich wel in uit kunnen leven.

Wat doe je zoal bij de verkenners?
Kamperen onder een zeiltje, bruggen bouwen van touw en hout, boogschieten, vliegers maken, koken, zeepkisten race, noem het maar op, je kan het zo gek niet bedenken of we doen het. De nadruk bij het programma van de verkenners ligt op samenwerken en hulpvaardigheid. Altijd voorop staan: gezelligheid, avontuur, uitdaging, niet-alledaagse dingen doen, samen leuke dingen leren en je eigen grenzen verleggen.Buiten de weekendkampen is zomerkamp het grote hoogtepunt van het jaar. Het zomerkamp duurt twee weken lang en is het ultieme avontuur. Met je eigen patrouille (dit is een groep verkenners) in een tent slapen, zelf je keuken bouwen en zelf je eigen eten klaar maken. Tijdens het kamp zijn er ook heel veel leuke spellen en tochten die draaien rond het thema. Elk jaar is er een ander thema. Zo hebben de verkenners Indiana Jones vergezeld op een van zijn avonturen en hebben ze gestrande Aliens weer naar huis geholpen. Bij de meeste activiteiten werk je in team verband, dus dat is samenwerken en meestal ook dikke vrienden worden.

Email: verkennersscoutingberkel@gmail.com

Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs2 maanden geleden
Na de sneeuwval van gister hebben wij vandaag buiten sneeuwpoppen gemaakt, met uiteraard na afloop een beker warme chocomelk.
Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs2 maanden geleden
Vanavond hebben wij tijdens de opkomst Levend Monopoly gespeeld. Zeker voor herhaling vatbaar!
Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs shared a post.3 maanden geleden
Wij zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester. Geïnteresseerd? Neem contact op via bestuur@scoutingberkel.nl
Verkenners Scouting Berkel en Rodenrijs8 maanden geleden
Een kleine update.